Som fødevareproducent er vi meget opmærksomme på den mængde energi, vi bruger. Det er her, vi virkelig kan flytte noget, hvis vi gennem innovation og teknologi får reduceret forbruget af el, gas og vand i vores produktion.
I forhold til el- og gasforbruget er det vores målsætning at reducere den relative CO2-udledning med 50% i 2025, 70% i 2030 og 100% senest i 2050, hvor vi skal være klimaneutrale. Vores mål er derfor i tråd med den danske klimalov samt EU’s Green Deal. Tallene skal ses i forhold til 2002, hvor virksomheden blev grundlagt.
I den forbindelse udarbejder vi årligt et klimaregnskab (scope 1 og 2) baseret på GHG-protokollens regnskabsprincipper, så vi kan sikre os, at vores CO2-udledning udvikler sig i den rigtige retning, ligesom vi på sigt ønsker at udvide klimaregnskabet med scope 3. Derudover forventer vi at tiltræde Science Based Targets i 2025.
I forhold til vand har vi fokus på at reducere forbruget gennem proces- og produktionsoptimeringer, især ved rengøring af produktionsapparatet.
Vi har også løbende fokus på de små lavthængende frugter, som kan bidrage til et reduceret ressourceforbrug. I forbindelse med byggeriet af vores administrationsbygning i 2021 sørgede vi f.eks. for, at der kom LED-lys og lyssensorer op i alle kontorerne, at der blev installeret sensorvandhaner på toiletterne, at individuelle affaldsspande blev skiftet ud med centrale affaldsstationer med opdelte fraktioner som pap/papir, mad/bio, plastik osv., ligesom der blev valgt varmepumpe til opvarmning.